Karibialaisessa possussa maistuu lime,inkivääri, rommi ja mausteet. Lihaksi käy esim. possun niska tai fileet, myös kylkeä kannattaa kokeilla. Tarjoa rapea pintaiseksi paistettujen bataattilohkojen ja trooppisen hedelmächutneyn kanssa.

karipia.jpg

Valmista marinadi sekä glaseeerauskastike, marinoi lihaa vähintään 8 tuntia, mielellään kauemmin. Ruiskuta marinointiruiskulla marinadia myös lihan sisään. Paista uunissa miedolla lämmöllä ylikypsäksi. Anna lihan jäähtyä hiukan ja siivuta. Upota siivut lämpimään paistoliemeen hetkeksi ja grillaa kaunis pinta galseerauskastikkeella välillä sivellen. Paista bataattilohkot pannulla reilussa rasvassa ja lisää hiukan suolaa.

Glaseerauskastike

-1dl öljyä

-0.5dl ruokokidesokeria tai muuta tummaa sokeria

-hiukan kookoshiutaleita ja suolaa

 

Marinadi

-3dl öljyä

-1dl appelsiinimehua

-3 limen mehu

-3 passion hedelmän sisus

-2 pientä sipulia kuutioina

-1dl ruokokide tai muuta tummaa sokeria

-1dl tumma rommia

-suolaa ja jerk mausteseosta

 

Trooppinen hedelmächutney

-1 prk trooppista hedelmäsalaattia (säilyke) mehu erilleen

-1sipuli pienenä kuutiona

-1 mieto chili pienenä silppuna

-tummaa sokeria

-tilkka rommia

-hieman voita

Freesaa sipuli voin kanssa kattilassa, lisää muut ainekset sekä tilkka mehua. keitä kunnes hedelmät ovat pehmentyneet ja kattilassa on paksuhko hilloke. Lisää mehua tarvittaessa keittämisen aikana. Tarjoa lihan tai kanan kanssa.