IMAG1164-normal.jpg

Tulipa tuommonen pyöräytettyä luokkakavereille maisteltavaksi. Juuri laitoin ensi kesän chilintaimet itämään ja aattelin kokeilla miten chili ja suklaa sopii yhteen kakussa ja hyvin tuntui sopivan. Kakkuun tuli chilillä maustettu mutakakun pohja jonka paistoin hieman yli, sekä sacherkakun kuorrute koristeltuna chilillä ja maitosuklaa lastuilla.

 

200 g suklaata
200 g voita
4 kpl munaa
2 dl sokeria
2 1/2 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

1 punainen chili

hieman Naga morich jauhetta

Voitele  irtopohjavuoan  reunat. 

Sulata suklaa ja voi. Anna jäähtyä kädenlämpöiseksi.

Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita suklaa-voiseos varovasti munasokerivaahtoon.

Yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe ja siivilöi taikinaan. Sekoita varovasti tasaiseksi. 

Hienonna chili pieneksi silpuksi ja lisää taikinaan, mausta haluamallasi määrällä naga jauhetta.

Tarkoitus on että chili tuntuu hieman suklaan seassa, ei polta liikaa. Ota huomioon että chilin maku voi vahvistua paistamisessa.

 

Paista 200c uunisssa kunnes kakku on lähes läpikypsä mutta jää keskeltä vielä hieman kosteaksi.

Jäähdytä hyvin ja kuorruta kakku

kuorrute

150g tummaa suklaata

40g voita

0,5dl vahvaa kahvia

 

Sekoita kuorruutteen ainekset kattilassa ja valuta lämmin kuorrute kylmän kakun päälle.

Koristele chilillä ja maitosuklaa lastuilla