Usein kun ostaa salmiakkileivoksia saa jotain mikä on huomattavasti lähempänä lakritsaa, eikä salmiakki maistu nimeksikään. Itse olen suuri salmiakin ystävä ja haluan että salmiakki myös maistuu, joten yritin tehdä oman version ja mielestäni onnistun ihan kelvollisesti
Pohjaksi tuli perus vaalea kääretorttupohja jona laitoin säädettävään reunavuokaan, seuraavaksi tuli täyte, odotus yön yli ja kiille. Lopuksi koristelin leivokset Turkinpippuri murskalla ja apteekin salmiakeilla.
Täyte
0,5l kermaa
250g rahkaa
2dl lakritsakastiketta
1 pussi (150g) turkinpippuri rouhetta
6tl gelatiinijauhetta
6rkl kylmää vettä
Turvota gelatiinijauhe 6rkl kylmää vettä.
Sekoita muut ainekset keskenään. kuumenna gelatiiniseos mikrossa ja sekoita hyvin ainesten sekaan. Levitä seos reunavuokaan kääretorttupohjan päälle. Laita jääkaappiin yön yli jähmettymään.
Kiille
2dl lakritsakastiketta
1 rasia (15g) apteekinsalmiakkia
0,5dl kuumaa vettä
3tl gelatiini jauhetta
3rkl kylmää vettä
Turvota gelatiinijauhe kylmässä vedessä.
Kuumenna vesi kattilassa ja sulata apteekinsalmiakit vedessä. lisää joukkoon lakritsakastike ja turvonnut gelatiini. Sekoita tasaiseksi, ja levitä tasaiseksi kerrokseksi täytteen päälle. anna jämähtää jääkaapissa ja koristele apteekinsalmiakeilla ja turkinpippuri murskalla.
Kommentit