Usein kun ostaa salmiakkileivoksia saa jotain mikä on huomattavasti lähempänä lakritsaa, eikä salmiakki maistu nimeksikään. Itse olen suuri salmiakin ystävä ja haluan että salmiakki myös maistuu, joten yritin tehdä oman version ja mielestäni onnistun ihan kelvollisesti

IMAG1598.jpgIMAG1582.jpg

 

Pohjaksi tuli perus vaalea kääretorttupohja jona laitoin säädettävään reunavuokaan, seuraavaksi tuli täyte, odotus yön yli ja kiille. Lopuksi koristelin leivokset Turkinpippuri murskalla ja apteekin salmiakeilla.

Täyte

0,5l kermaa

250g rahkaa

2dl lakritsakastiketta

1 pussi (150g) turkinpippuri rouhetta

6tl gelatiinijauhetta

6rkl kylmää vettä

 

Turvota gelatiinijauhe 6rkl kylmää vettä.

Sekoita muut ainekset keskenään. kuumenna gelatiiniseos mikrossa ja sekoita hyvin ainesten sekaan. Levitä seos reunavuokaan kääretorttupohjan päälle. Laita jääkaappiin yön yli jähmettymään.

Kiille

2dl lakritsakastiketta

1 rasia (15g) apteekinsalmiakkia

0,5dl kuumaa vettä

3tl gelatiini jauhetta

3rkl kylmää vettä

Turvota gelatiinijauhe kylmässä vedessä.

Kuumenna vesi kattilassa ja sulata apteekinsalmiakit vedessä. lisää joukkoon lakritsakastike ja turvonnut gelatiini. Sekoita tasaiseksi, ja levitä  tasaiseksi kerrokseksi täytteen päälle. anna jämähtää jääkaapissa ja koristele apteekinsalmiakeilla ja turkinpippuri murskalla.