Vartaita on tullut grillailtua monenlaisia mutta jauhelihavartaat on jäänyt kokeilematta joten päätin kokeilla minkälaisia saisin aikaiseksi. Kokeilin useampaa variaatiota eri lihoilla ja totesin parhaaksi yhdistelmäksi karitsa-nauta jauhelihan (possu ei oikein pysy kasassa). Lisäksi kannattaa käyttää metallisia vartaita koska kuumassa grillissä puiset vartaat tahtovat syttyä palamaan pitkänkin liottamisen jälkeen. Itse pidän mausteisesta ruuasta joten maustoin vartaat reilulla kädellä (chiliä kohtuudella koska lapset...). Mutta asiaan eli reseptiä

-1 kg jauhelihaa (karitsa, nauta tai sekoitus)

-2 kananmunaa

-mausteita maun mukaan

-suolaa

-rouhittua mustapippuria

-valkosipulimurskaa

-jeeraa eli juustokuminaa

-paprikajauhetta reilusti

-chiliä/chiraza kastiketta tms.

Mausta massa, paista pannulla koepala maista ja lisää mausteita :) 

mausteissa ei kannata säästellä-

muotoile massasta tiiviitä pötköjä ja pujota vartaisiin.

20160501_114726%5B1%5D.jpg

Grillaa kuumassa grillissä. Jauhelihavartaat kypsyvät nopeasti (liha on kypsää kun ei tunnu pehmeältä pihdeillä koikeillessa)

20160501_141314%5B1%5D.jpg

Tarjoile salaatin, tsatsikin, lohkoperunoiden ja kebabkastikkeen kanssa.

20160501_210551%5B1%5D.jpg