Helteiden kunniaksi piti käyttää tyttöjä torilla jäätelöllä ja samalla reissulla mukaan tarttui tuoreita kirsikoita joista tein piirakkaa sekä kirsikkasiirappia.
Piirakka
2 munaa
1,5dl sokeria
75g voita
1dl maitoa
2tl vaniljasokeria
1,5tl leivinjauhetta
2,5dl vehnäjauhoja
2-3dl halkaistuja, kivettömiä tuoreita kirsikoita
Vaahdota munat ja sokeri, lisää rasva ja maito
sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää siivilän läpi munavaahdon joukkoon
sekoita kuohkeaksi ja kaada taikina piirakkavuokaan (n.27cm)
lisää kirsikat taikinan päälle ja ripottele vielä pinnalle sokeria.
paista 200c uunin alatasolla 25-30 minuuttia.
anna jäähtyä ja tarjoile kirsikkasiirapin kera
Kirsikkasiirappi
2 dl paseerattua kirsikkaa
2-3dl sokeria
Lämmitä kirsikka seosta kattilassa lähes kiehuvaksi.
lisää sokeria ja anna sokerin välillä sulaa
jatka tätä kunnes seos alkaa muuttua ohueksi siirapiksi (huomioi että muuttuu huomattavasti jäykemmäksi jäähtyessään, eli kannattaa ottaa valillä hiukan sivuun ja antaa jäähtyä.)
Kommentit