Helteiden kunniaksi piti käyttää tyttöjä torilla jäätelöllä ja samalla reissulla mukaan tarttui tuoreita kirsikoita joista tein piirakkaa sekä kirsikkasiirappia.

IMAG1279-normal.jpgIMAG1277-normal.jpg

Piirakka

2        munaa

1,5dl   sokeria

75g     voita

1dl     maitoa

2tl      vaniljasokeria

1,5tl   leivinjauhetta

2,5dl  vehnäjauhoja

2-3dl  halkaistuja, kivettömiä tuoreita kirsikoita

 

Vaahdota munat ja sokeri, lisää rasva ja maito

sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää siivilän läpi munavaahdon joukkoon

sekoita kuohkeaksi ja kaada taikina piirakkavuokaan (n.27cm)

lisää kirsikat taikinan päälle ja ripottele vielä pinnalle sokeria.

paista 200c uunin alatasolla 25-30 minuuttia.

anna jäähtyä ja tarjoile kirsikkasiirapin kera

 

Kirsikkasiirappi

2 dl paseerattua kirsikkaa

2-3dl sokeria

 

Lämmitä kirsikka seosta kattilassa lähes kiehuvaksi.

lisää sokeria ja anna sokerin välillä sulaa

jatka tätä kunnes seos alkaa muuttua ohueksi siirapiksi (huomioi että muuttuu huomattavasti jäykemmäksi jäähtyessään, eli kannattaa ottaa valillä hiukan sivuun ja antaa jäähtyä.)