Lampaan liha on hyvää mutta sitä tulee käytettyä aivan liian harvoin. Tällä kertaa valitsin karitsan potkaa ja tein siitä pitkään hauduttamalla pataruokaa. Pataa haudutetaan 3-4 tuntia niin että liha on erittän mureaa ja kasvikset pehmenneet suussa sulaviksi.

IMAG0666-normal.jpg

 

Ainekset

2-3 karitsanpotkaa

suolaa ja pippuria

3 sipulia pilkottuna

selleriä pilkottuna

2-3 isoa porkkanaa pilkottuna

1/2dl oliiviöljyä

4 valkosipulinkynttä silputtuna

1 appelsiinin kuori ohuina suikaleina

2tl tinjamia

1-2 laakerinlehteä

1prk tomaattimurskaa

4dl lihalientä (fondista tehtyä)

1-2dl punaviiniä


1. suolaa ja pippuroi lihat

2. kuumenna öljy pannussa, ruskista lihat ja nosta sivulle

3. kuullota öljyssä sipuli, selleri ja porkkana. lisää valkosipuli, appelsiinin kuori, tomaattimurska, tinjami, lihaliemi ja viini.

4. Kiehauta liemi, nosta lihat pataan ja kaada liemi/kasvis seos joukkoon. hauduta max 150C 3-4 tuntia. lisää tarvittaessa nestettä mutta älä liikaa.

5. tarjoa basmati riisin kera