Perinteinen ranskalainen omenatorttu sopii kahville kaveriksi tai muuten vaan makean nälkään

IMAG0957-normal.jpgIMAG0958-normal.jpg

1pkt voitakinaa 500g

4-5 kiinteää omenaa

2rkl sitruunamehua

100g voita

2dl sokeria

 

1. Ota taikina sulamaan

2. Kuori omenat, poista siemenkodat ja lohko isoiksi lohkoiksi. aamulla kyyhkypassiinalele sitruunamehulla

3.Sulata voi isossa uuninkestävässä pannussa. Sekoita joukkoon sokeri ja sulata hitaasti.                                         Lisää omenanlohkot vieriviereen pannulle pyöreäpuoli alaspäin. Kuumenna hiljalleen kunnes sokeri karamellisoituu.

4. Kauli taikina hieman pannua isommaksi kanneksi, nosta se omenoiden päälle ja taita taikinan reunat pannun alaspäin.    pistele taikina haarukalla

5. Paista 225C uunissa n.20 min.

6. Anna vetäytyä 5minuuttia, irrota reunat pannusta veitsen avulla ja kumoa tarjoiluvadille.

7. Tarjoa vanilja jäätelön kanssa.