Ensimmäistä kertaa valmistimme susheja mutta tuli ihan ok näköisiä. Lähikaupasta löytyi aloituspaketti jolla oli helppo aloittaa.




Tein Maki eli rullasusheja  kahdella täytteellä (kurkku-kylmäsavulohi ja kurkku- kylmäsavuporo). 
Lisäksi ylijääneestä riisistä temme Nigiri-susheja eli riisipalloja joiden päälle asetettiin samaa poroa ja lohta.
Makua antamaan wasabia ja soijakastiketta.

Ainekset:

bambumatto
4kpl sushi nori merilevä arkkeja
sushi riisiä (aloituspakkauksessa valmiissa keittopussissa)
riisiviinietikkaaa
kylmäsavulohta n 2cm siivuina
kylmäsavuporoa n 2cm siivuina
Kurkkua ohuina suikaleina
wasabi tahnaa
japanilaista soijaa

1. Keitä riisi ohjeen mukaan. siivilöi, sekoita riisiviinietikka ja anna jäähtyä

Maki-sushit
2. Laita bambumatto pöydälle, levitä merileväarkki maton päälle ja lusikoi riisiä keskelle arkkia (käsiä kannattaa kostuttaa välillä  kylmässä vedessä riisin tarttumisen estämiseksi.) 
3. Levitä riisi arkin päälle vajaan 1cm kerrokseksi siten että toiselle reunalle jää 1,5-2cm tyhjää
4. Lisää täytteet arkin täytettyyn päähän
5. Rullaa  arkki tiukaksi rullaksi bambumattoa apuna käyttäen
6. Laita jääkaappiin jäähtymään/maustumaan.
7. Leikkaa terävällä veitsellä n. 2cm siivuiksi. (veitseä kannattaa kostuttaa välillä jne.)

Nigiri-sushit
2. Muotoile kostutetuissa käsissä riisistä pieniä palloja
3. aseta haluamaasi lihaa, kalaa tms. pallon päälle
4. jäähdytä jääkaapissa.

Tarjoa wasabin ja soijan kera