Kaverin kanssa kävimme viime vuoden puolella Marttojen järjestämällä makkarakurssilla opettelemassa makkaroiden tekoa ja nyt oli aika kokeilla samaa kotona. Valmistimme kolmea eri makkaraa. Juustomakkaraa, Kaurismakkaraa ja Chorizoa

Reseptit sovelsimme Marttojen makkaraoppaasta pienillä muutoksilla. Taikinasta kannatta tehdä kosteaa ja pehmeää jotta se on helpompi pursottaa suoleen

IMAG1072-normal.jpg

Makkaroiden tekemiseen tarvitset taikinan lisäksi lihamyllyn makkarasuutimella sekä suolta.

Juustomakkara

 

1kg jauhettua Kasleria

0,5kg jauhettua silavaa

2dl lihalientä tai puna/valkoviiniä

2tl suolaa

2tl paprikajauhetta

1tl rouhittua mustapippuria 

hieman chilijauhetta

200g juustoraastetta

Sekoita kaikki aineet paista koepala pannulla, maista ja lisää mausteita maun mukaan. pursota suoleen ja paista 175C uunissa n 30min

Kaurismakkara

1kg kauriin jauhelihaa

0,5kg jauhettua silavaa

2dl lihalientä

2tl suolaa

1-1,5 tl rouhittua mustapippuria

1rkl timjamia

0,5 rkl rosmariinia

Sekoita kaikki aineet paista koepala pannulla, maista ja lisää mausteita maun mukaan. pursota suoleen ja paista 175C uunissa n 30min

Chorizo

1kg jauhettua sianlihaa esim. kasler

200g jauhettua silavaa

3 chiliä (+ tulisempaan makuun esim. naga morich jauhetta)

5 valkosipuin kynttä

2rkl paprikajauhetta

1rkl suolaa

2dl punaviiniä

Sekoita kaikki aineet paista koepala pannulla, maista ja lisää mausteita maun mukaan. pursota suoleen ja paista 175C uunissa n 30min