Kaverin kanssa kävimme viime vuoden puolella Marttojen järjestämällä makkarakurssilla opettelemassa makkaroiden tekoa ja nyt oli aika kokeilla samaa kotona. Valmistimme kolmea eri makkaraa. Juustomakkaraa, Kaurismakkaraa ja Chorizoa
Reseptit sovelsimme Marttojen makkaraoppaasta pienillä muutoksilla. Taikinasta kannatta tehdä kosteaa ja pehmeää jotta se on helpompi pursottaa suoleen
Makkaroiden tekemiseen tarvitset taikinan lisäksi lihamyllyn makkarasuutimella sekä suolta.
Juustomakkara
1kg jauhettua Kasleria
0,5kg jauhettua silavaa
2dl lihalientä tai puna/valkoviiniä
2tl suolaa
2tl paprikajauhetta
1tl rouhittua mustapippuria
hieman chilijauhetta
200g juustoraastetta
Sekoita kaikki aineet paista koepala pannulla, maista ja lisää mausteita maun mukaan. pursota suoleen ja paista 175C uunissa n 30min
Kaurismakkara
1kg kauriin jauhelihaa
0,5kg jauhettua silavaa
2dl lihalientä
2tl suolaa
1-1,5 tl rouhittua mustapippuria
1rkl timjamia
0,5 rkl rosmariinia
Sekoita kaikki aineet paista koepala pannulla, maista ja lisää mausteita maun mukaan. pursota suoleen ja paista 175C uunissa n 30min
Chorizo
1kg jauhettua sianlihaa esim. kasler
200g jauhettua silavaa
3 chiliä (+ tulisempaan makuun esim. naga morich jauhetta)
5 valkosipuin kynttä
2rkl paprikajauhetta
1rkl suolaa
2dl punaviiniä
Sekoita kaikki aineet paista koepala pannulla, maista ja lisää mausteita maun mukaan. pursota suoleen ja paista 175C uunissa n 30min
Kommentit