Pääruuaksi poron ulkofilettä, perunarösti, vuonankaalta ja balsamicokastiketta.

IMAG1266-normal.jpg

Ota poronfile 2 tuntia aikaisemmin huoneenlämpöön, mausta suolalla ja jauhetulla mustapippurilla.

Grillaa n.3 min puoleltaan jotta liha jää reilusti mediumiksi. (tarkista kypsyys leikkaamalla liha halki). Kääri folioon ja anna vetäytyä n.10 min lämpimässä paikassa.

 

Perunaröstit

0,5 kg raakaa perunaraastetta

1-2 kanamunaa

ruohosipuli silppua

suolaa

mustapippurijauhetta

 

Mausta perunaraaste suolalla ja itketä ylimääräinen neste pois siivilässä.

Lisää ruohosipuli, mustapippuri ja muna.

Paista pannulla miedolla lämmöllä n.2-3cm paksuja röstejä

 

Balsamicokastike

1dl     balsamiviinietikkaa

0,5dl  sokeria

1       salottisipuli silppuna

2       valkosipulinkynttä silppuna

2tl     suolaa

1tl     mustapippuri jauhetta

hieman öljyä

Kuullota sipulit kattilassa. Lisää muut ainekset ja keitä ohueksi kastikkeeksi.

siivilöi kastike ja tarjoa lihan kanssa.

 

Jälkkäriksi tein vanilja-mustikka jäätelöä ja balsamicosiirappia.

IMAG1269-normal.jpg

Balsamicosiirappi

1dl  balsamiviinietikkaa

1-2dl  sokeria

Sekoita ainekset kattilassa. Keitä kunnes sokeri sulaa ja muuttuu siirappimaiseksi. (koostumusta voi muokata aineiden suhdetta muuttamalla, enemmän sokeria jäykempää siirappia ja toisin päin.)

 

Vanilja-mustikka jäätelö

100g sokeria

2,5dl  täysmaitoa

5dl     kuohukermaa

2       kananmunaa

1tl     bourbon vaniljaa

1dl     sokeroitua mustikkasosetta

 

Sekoita munat ja sokeri

Lämmitä maito kattilassa, lisää muna-sokeriseos sekä vanilja kokoajan sekoittaen.

lämmitä kunne seos alkaa muuttua ohueksi munakastikkeeksi (seos ei saa kiehua)

jäähdytä huoneen lämpöiseksi ja sekoita kerma joukkoon. laita seos jääkaappiin vähintään 12 tunniksi.

valmistele jäätelökone ja kaada seos koneeseen. Kun jäätelö on valmista lisää mustikkasose käsin sekoittaen niin että jäätelöstä tulee kauniin näköistä