Pääruuaksi poron ulkofilettä, perunarösti, vuonankaalta ja balsamicokastiketta.
Ota poronfile 2 tuntia aikaisemmin huoneenlämpöön, mausta suolalla ja jauhetulla mustapippurilla.
Grillaa n.3 min puoleltaan jotta liha jää reilusti mediumiksi. (tarkista kypsyys leikkaamalla liha halki). Kääri folioon ja anna vetäytyä n.10 min lämpimässä paikassa.
Perunaröstit
0,5 kg raakaa perunaraastetta
1-2 kanamunaa
ruohosipuli silppua
suolaa
mustapippurijauhetta
Mausta perunaraaste suolalla ja itketä ylimääräinen neste pois siivilässä.
Lisää ruohosipuli, mustapippuri ja muna.
Paista pannulla miedolla lämmöllä n.2-3cm paksuja röstejä
Balsamicokastike
1dl balsamiviinietikkaa
0,5dl sokeria
1 salottisipuli silppuna
2 valkosipulinkynttä silppuna
2tl suolaa
1tl mustapippuri jauhetta
hieman öljyä
Kuullota sipulit kattilassa. Lisää muut ainekset ja keitä ohueksi kastikkeeksi.
siivilöi kastike ja tarjoa lihan kanssa.
Jälkkäriksi tein vanilja-mustikka jäätelöä ja balsamicosiirappia.
Balsamicosiirappi
1dl balsamiviinietikkaa
1-2dl sokeria
Sekoita ainekset kattilassa. Keitä kunnes sokeri sulaa ja muuttuu siirappimaiseksi. (koostumusta voi muokata aineiden suhdetta muuttamalla, enemmän sokeria jäykempää siirappia ja toisin päin.)
Vanilja-mustikka jäätelö
100g sokeria
2,5dl täysmaitoa
5dl kuohukermaa
2 kananmunaa
1tl bourbon vaniljaa
1dl sokeroitua mustikkasosetta
Sekoita munat ja sokeri
Lämmitä maito kattilassa, lisää muna-sokeriseos sekä vanilja kokoajan sekoittaen.
lämmitä kunne seos alkaa muuttua ohueksi munakastikkeeksi (seos ei saa kiehua)
jäähdytä huoneen lämpöiseksi ja sekoita kerma joukkoon. laita seos jääkaappiin vähintään 12 tunniksi.
valmistele jäätelökone ja kaada seos koneeseen. Kun jäätelö on valmista lisää mustikkasose käsin sekoittaen niin että jäätelöstä tulee kauniin näköistä
Kommentit